virksomhet

En effektiv start i dagligvarehandel. Valg av format

Innholdsfortegnelse:

En effektiv start i dagligvarehandel. Valg av format
Anonim

I dag går detaljhandelen gjennom vanskelige tider: det er færre kjøpere, soliditeten i befolkningen synker, føderale selskaper åpner supermarkeder og dreper salget av små butikker.

Likevel, på nettstedet til de avsluttende butikkene, åpnes det nye og alt gjentas.

Hvordan ikke å være i denne kjøttkvern? Hvordan ikke å være redd for føderale nettverksbedrifter? Hvordan tiltrekke seg flere kunder til butikken? Hvordan åpne en ny butikk og raskt markedsføre den?

Image

I dag går detaljhandelen gjennom vanskelige tider: det er færre kjøpere, soliditeten i befolkningen synker, føderale selskaper åpner supermarkeder og dreper salget av små butikker.

Likevel, på nettstedet til de avsluttende butikkene, åpnes det nye og alt gjentas.

Hvordan ikke å være i denne kjøttkvern? Hvordan ikke å være redd for føderale nettverksbedrifter? Hvordan tiltrekke seg flere kunder til butikken? Hvordan åpne en ny butikk og raskt markedsføre den?

Vi snakker om dette i dag.

Vi vil ikke snakke om tillatelser og lisenser, men vi vil snakke om hvordan man kan tjene penger.

Den første tingen å tenke på er, merkelig nok, hvem kundene dine vil være, hvor mange det vil være, hvordan du vil tiltrekke dem og hvilke fordeler de vil få ved å samhandle med bedriften din. Svar på disse spørsmålene vil hjelpe deg med å bestemme formatet til butikken og beliggenheten.

Den vanligste feilen er arbeid fra penger. Det vil si at du har 2 millioner som du kan åpne for disse pengene - dette er det første spørsmålet som mange begynner å tenke på.

Hva kunder kan være, her er det enklest å bygge videre på salgsområde. Hvis butikken er i nærheten av veien eller et travelt sted, kan du velge hvilken som helst inntekt og eventuell spesialisering. Kvartalsbutikker er ofte designet for lokale innbyggere og er tilpasset deres behov og velstand.

Deretter må du velge butikkformat.

Valg av format

Det er to hovedformat for dagligvarebutikker. Dette er en motebutikk og selvbetjent butikk. Hver har fordeler og ulemper.

En motbutikk krever mindre plass, mindre utstyr, personale, og gjør det enklere å handle (slakter, nærbutikk, grønnsaker osv.) I skranke kan du bygge personlige forhold til kunder, og du må gjøre dette, la oss snakke om det senere.

Dessuten er et viktig poeng i å velge et format nøyaktig hvilke klienter det vil være designet for.

I dag er det 3 formater av butikker som gir overskudd - dette er supermarkeder, spesialforretninger (kjøtt, fisk, øl, alkohol) og det tredje formatet er en nærbutikk.

Hvert format har sin egen målgruppe, og de har sine egne behov.

Et supermarked er det dyreste alternativet, det er designet for det bredeste publikummet, men det viktige poenget er at dette publikum etterspør utvalg av produkter, de bor ofte ikke i nærheten av butikken, kommer med bil. Et supermarked er forbundet med en lav pris for produkter. Alle besøkende på supermarkeder ønsker å kjøpe alt i denne butikken og gå hjem, og ikke gå til noen annen butikk.

Publikum regner med at produktene vil være enkle å finne, velge og få i kurven.

Hva betyr dette?

Vi vil berøre reglene for ordning av utstyr i en annen artikkel. Så med dette formatet av butikken, bør du absolutt vurdere flere faktorer:

1. Butikken skal ha god parkering, og imøtekomme alle kunder i rushtiden.

2. Butikken skal ha et stort utvalg av produkter, og i hver varegruppe. Det er bedre å forlate noen varegrupper for å tilby et stort utvalg av populære produkter. Det hender ofte at når kunder kommer til butikken, de ikke finner der naturlig melk eller pølser, eller til og med brød fra en populær produsent, og kjøperen slutter å dra dit.

3. Handelsutstyr skal være åpent. Unngå kister, lukkede panser og kjøleskap. Hvert lukket kjøleskap selger 30% dårligere. Lari kan bare brukes i form av en brystkasse for 1-5 produkter av samme type (is, is, frosne bær, etc.). Hvis du påler et stort utvalg under glass, vil salget være svakt.

Nærbutikken er kundene til denne butikken, det er 80% innbyggere i nærliggende hus innenfor en radius på 500 m. Hovedbehovet er å fylle på forsyninger. Derfor kan du her gjøre med disken, men ordne det kompetent. Nærbutikken er en stor vinner hvis den er avhengig av kunder som verdsetter ferskvarer. For å gjøre dette kan du konfigurere systemet slik at kundene vet om neste varelevering og kommer opp rett etter levering. Hvordan du gjør dette, vil jeg beskrive i neste artikkel.

En veldig vanlig feil hos butikkeiere hjemme er å spare på kommersielt utstyr, siden dette ikke tillater vakkert å vise varene og reduserer komforten. Og komfort er en viktig kvalitet i en nærbutikk. Personen forlot huset i tøfler og skulle føle seg hjemme og hjemme. Til tross for utviklingen av supermarkeder, fungerer nærbutikker veldig bra over hele verden. Men det er viktig å kjenne og elske kundene dine.

Hva gjør jeg hvis et supermarked åpnes i nærheten av huset, og butikken allerede er der?

Her kommer smal spesialisering i en av kategoriene av produkter som er dårlig presentert i supermarkedet først. En sjømatbutikk kan ha et stort utvalg av fersk fisk og sjømat. Ølbutikk vil selge et utvalg av øl- og snackssortiment etter vekt. En slakterbutikk skal selge kjølt ferskt kjøtt. Supermarkedet her er ikke en konkurrent for deg, da det er designet for transportbånd, og det er mye oppstyr med spesialiserte produkter.

Et annet alternativ er en elite matbutikk. Lar deg ha en god palett med forskjellige produkter for velstående mennesker.

Anbefalt