Typer aktiviteter

Hvordan b2b skiller seg fra b2c

Innholdsfortegnelse:

Hvordan b2b skiller seg fra b2c

Video: Webinar med GetAccept & Vainu: Datadrevet salg - Skiftet innenfor B2B 2024, Juli

Video: Webinar med GetAccept & Vainu: Datadrevet salg - Skiftet innenfor B2B 2024, Juli
Anonim

Begrepene b2b og b2c kom inn i russisk forretningspraksis fra vestlig markedsføring. Disse typer markeder skiller seg både når det gjelder salgsenheter og med tanke på markedsføringskampanje.

Image

Hva er b2b og b2c

Begrepet b2b (Business to Business) oversettes bokstavelig talt som business to business. Dette er en type informasjonsmessig eller økonomisk samarbeid mellom juridiske personer. I dette tilfellet jobber ikke selskaper direkte med sluttkunder, men med en annen virksomhet.

Eksempler på b2b-markeder er en forsyningskjedemodell der en produsent av varer først sender dem i bulk til deres distributør, som distribuerer dem mellom forhandlere. dvs. i dette tilfellet går ikke varene direkte til utsalgssteder.

For eksempel kan produsenter av himling i utgangspunktet sende varene sine til selskaper som utfører installasjonen. Den endelige forbrukeren, i hvilken leiligheten det undertaket skal installeres, er fraværende med dette samspillet. Dette gjelder produsenter av plastvinduer.

B2B-selskaper inkluderer selskaper som jobber innen markedsføring eller juridisk rådgivning eller driver med reklame. I vestlig forstand forstås b2b bare som støtte for en annen virksomhet med forskjellige tjenester.

Ofte refererer b2b til e-handelssystemer som fungerer som anskaffelsesverktøy for store selskaper.

Hovedtrenden i det russiske b2b-markedet er at mange produsenter streber etter å utvikle egne detaljhandelsområder. Dermed ekskluderer de mellomleddkoblinger i leveranser og kan arbeide i forbrukermarkeder med høyere lønnsomhet.

Med b2c (Business-to-customer) forstås bokstavelig talt som business for forbrukere. Dette er en type kommersiell samhandling som er rettet mot private eller sluttbrukere.

Det er også en form for netthandel med direkte salg til private forbrukere. For eksempel en nettbutikk eller salg via oppslagstavler.

Eksempler på b2c-markedet er butikker som selger mat, klær, elektronikk og andre produkter.

Bedrifter kan samtidig operere i b2b og b2c markeder. For eksempel å sende varer i bulk til et annet selskap og ha egne utsalgssteder.

Anbefalt