andre

Hvordan entreprenører skiller seg fra underleverandører

Innholdsfortegnelse:

Hvordan entreprenører skiller seg fra underleverandører

Video: Webinar: Endringer i byggherreforskriften 2024, Juli

Video: Webinar: Endringer i byggherreforskriften 2024, Juli
Anonim

Konseptene "entreprenør" og "underleverandør" er oftest å finne i byggefeltet. Denne typen kontraktsforhold og gjensidig forpliktelse er gunstig både for de nevnte forretningsenheter og for sluttkunden - kunden. Å tiltrekke seg underleverandører til arbeid kan forbedre kvaliteten og redusere tiden som kreves for å fullføre disse arbeidene.

Image

Hvem er entreprenører og underleverandører?

Entreprenøren er den organisasjonen eller foretaket, juridiske enhet som inngår en kontrakt med kunden, dvs. jobber med et slags arbeid. I det store og hele er kunden interessert i det endelige resultatet og overholdelsen av gjenstanden for kontraktsforhold til alle kravene som gjelder denne typen produkter, enten det er et bygg som bygges eller et programvareprodukt. Hvis kontrakten ikke bestemmer at alle typer arbeid bare skal utføres av entreprenøren, har han rett til å involvere tredjeparter og andre virksomheter, som i dette tilfellet vil være underleverandører, til å utføre arbeidet sitt.

Bygging og mange andre typer aktiviteter er lisensiert, dvs. For å utføre en viss type konstruksjons- og installasjonsarbeid kreves det en spesiell tillatelse som oppnås etter å ha kommet inn i en selvregulerende konstruksjonsorganisasjon. For å få denne tillatelsen, må selskapet ha det nødvendige antall sertifiserte spesialister med denne kvalifikasjonen, samt spesialutstyr for å utføre denne typen arbeid.

Siden byggeprosessen inkluderer mange forskjellige teknologisk separate typer arbeid, kan det hende at entreprenøren ikke har tillatelse til å utføre hver av dem. I dette tilfellet er det tilrådelig å involvere en eller flere underleverandører med tillatelse for de typer arbeid som det ikke er offisiell tillatelse fra for entreprenøren. En underleverandør, med tilgang, kvalifiserte spesialister og spesialutstyr, utfører en del av arbeidet som er betrodd det i samsvar med en ekstra underleverandør.

Anbefalt