virksomhet

Hvorfor handle lønnsomt

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor handle lønnsomt

Video: Synneva Erland kommunikasjon 2024, Juli

Video: Synneva Erland kommunikasjon 2024, Juli
Anonim

Handel er en av pilarene i økonomien og de mest populære aktivitetene i privat virksomhet. Det er ofte vanskelig for nybegynnere å bestemme hva de skal selge for å oppnå maksimal fortjeneste uten risiko.

Image

Det er et enormt antall stillinger og retninger der du kan utvikle et handelsnettverk. Noen av dem er attraktive for sin store omsetning, andre for deres høye rentemarginer, andre for en engangsgevinst og andre for deres relative stabilitet. Mange selgere klarer ikke å oppnå maksimal fortjeneste uten å ta hensyn til andre viktige faktorer. I mellomtiden er det nødvendig å ta ikke bare hensyn til tallene for netto overskudd fra salget, men også kravene til lagring av varer, kundebehov, sesongmessighet. I tillegg avhenger mye av startkapitalen, som du kan bruke på kjøp av de første varene.

Hvilken butikk skal åpnes?

Det er ikke alltid nødvendig å jage muligheten for høy margin. For eksempel i detaljhandelskjeder som selger matvarer, overskrider detaljhandelsmarginen sjelden 10%, men på grunn av det faktum at produktene alltid er godt kjøpt, er selv en slik margin ganske lønnsom. Når vi planlegger handel med produkter, må vi naturligvis ikke glemme at dette er et bedervelig produkt, krevende for lagringsforhold. Derfor må du ta vare på lagringsplassene og bli kvitt overflødig lager i tide. Til en viss grad gjelder dette også husholdningskjemikalier, selv om holdbarheten her er mye lenger.

Hygieneartikler og husholdningskjemikalier hører også til varer som alltid etterspørres, men konkurransen på dette området er veldig høy.

I motsetning til matprodukter gir klær og sko selgeren et høyt overskudd på grunn av muligheten for en betydelig (opptil 200%) margin i forhold til kjøpesummen. Også her er det verdt å fokusere på den gjennomsnittlige kjøperen, fordi eliteklæremerker, selv om de gir en større engangsinntekt, selges mye vanskeligere. I tillegg er startkapitalen som trengs for å kjøpe klær til det midtre prissegmentet i riktig sortiment, mye mindre enn hvis du jobber med premiumsegmentet. Den utvilsomme fordelen med kleshandelen er mangelen på utløpsdatoer, men sesongmessighet må betales for dette. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot barns ting: det er lønnsomt å handle dem, og kjøpere vil komme igjen og igjen når barna vokser.

Når det gjelder den lave engangsgevinsten, bør du ikke være redd for det hvis produktet ditt er populært nok til å bli kjøpt i store mengder. For eksempel koster en pakke i et supermarked sjelden mer enn en eller to rubler, men gitt at grossistprisen ikke overstiger 20 kopek, viser det seg at marginen er opptil tusen prosent. Det viktigste er å gi den nødvendige etterspørselen.

Vær oppmerksom på at visse aktiviteter er underlagt obligatorisk lisensiering. I tillegg kan det hende du trenger sertifikater for dette eller det aktuelle produktet.

Anbefalt