andre

Hva er apostille

Hva er apostille

Video: Vinmonopolets produktutvalg, enkelt forklart 2024, Juli

Video: Vinmonopolets produktutvalg, enkelt forklart 2024, Juli
Anonim

Mennesker som henrettet noen dokumenter i utlandet, antok sannsynligvis et slikt konsept som en "apostille". Uten viss kunnskap fra folkerettsområdet, er det ganske vanskelig å forstå hva det er og hvordan det brukes. Men å forstå betydningen av dette begrepet er nødvendig hvis du vil at russiske dokumenter skal være gyldige i andre land.

Image

Så hva er en apostille? Dette er en spesiell segl som er nødvendig for å bekrefte gyldigheten av et dokument.

Mens du er i Russland, anses dokumentene dine som gyldige hvis de blir henrettet i offisielle banker og inneholder de nødvendige frimerker og underskrifter. Men når du reiser til utlandet, endrer situasjonen seg. For at et dokument skal ha rettskraft i lokale myndigheters øyne, må det legaliseres. Dette er en ganske lang prosedyre, og den gjennomføres vanligvis gjennom konsulatet til den russiske føderasjonen i vertslandet.

For å redusere byråkratiske formaliteter bestemte landene som ble med i Haagkonvensjonen, inkludert Russland, å forlate legalisering til fordel for en enklere prosess - å sette opp en apostille på offisielle dokumenter med ikke-kommersielt innhold.

I tillegg til Russland er apostillen også anerkjent i de fleste land i Europa, Australia, USA, mange land i Asia og Latin-Amerika, og i noen afrikanske stater.

Men ikke i alle tilfeller er det nødvendig å skynde seg med utformingen av apostillen. På noen dokumenter, for eksempel på utenlandsk pass, trengs det ikke. I tillegg er ikke dette trykket nødvendig i alle situasjoner. Det kan være behov for for eksempel på fødselsattest under registrering av statsborgerskap eller ekteskap. Før du drar til utlandet for å utarbeide noen papirer, er det derfor bedre å undersøke med tjenestemenn om det trengs en apostille.

Ulike institusjoner er involvert i å sette opp en apostille, avhengig av hvilket dokument du trenger å legalisere. Apostillene for vitnemål og attester settes av ansatte i Kunnskapsdepartementet på fødsels-, døds- og ekteskapsattester - registerkontorer og Forbundsarkivet - på dokumenter mottatt fra denne avdelingen.

Uansett må du huske på at legalisering av verdipapirer tar ekstra tid, og det er bedre å begynne å utarbeide dokumenter for enhver aktivitet i utlandet på forhånd.

Anbefalt