andre

Stiftelse som en ideell organisasjon

Innholdsfortegnelse:

Stiftelse som en ideell organisasjon

Video: Eksempler på formålsrealisering - Ingrid Stange, Ivar S. Løges stiftelse 2024, Juli

Video: Eksempler på formålsrealisering - Ingrid Stange, Ivar S. Løges stiftelse 2024, Juli
Anonim

Blant offentlige organisasjoner skiller stiftelsen seg fra hverandre. Som en non-profit struktur har fondet et eget charter, som definerer organisasjonens mål og mål, så vel som styrende organer som fører tilsyn med implementeringen av organisasjonen. Arbeidet med fondet utføres i samsvar med sivil lov.

Image

Fond: Grunnleggende om aktiviteter

Den juridiske statusen og prosedyren for gjennomføring av fondenes aktiviteter er regulert av de føderale lovene "On non-profit organisations", "On Public Associations" og "On Charity Activity and Charity Organisations".

Mange spørsmål relatert til ikke-profittmessige aktiviteter gjenspeiles i den russiske føderasjonens kode.

En stiftelse er en type ideelle organisasjoner. Den sørger ikke for medlemskap. Et fond kan opprettes av borgere eller juridiske personer som på frivillig basis gir eiendomsbidrag til dette formålet. En slik ideell organisasjon blir opprettet for implementering av kulturelle, pedagogiske, veldedige formål eller andre formål med offentlig bruk.

All eiendom som grunnleggerne overfører til fondet blir denne organisasjonens eiendom. Samtidig er ikke fondet ansvarlig for forpliktelsene til personene som opprettet det, og de er ikke ansvarlige for fondets eksisterende forpliktelser. Fondet kan bruke sin eiendom utelukkende til formål som er klart definert i organisasjonens charter.

Et obligatorisk krav er en årlig publisering av fondets rapporter om bruken av eiendom til organisasjonen.

Et nonprofit-fond har rett til å drive gründervirksomhet, men bare hvis det er i samsvar med fondets mål og er pålagt å oppfylle sine lovpålagte oppgaver. For å drive entreprenørskap har stiftelsen rett til å opprette forretningsenheter, samt delta i aktivitetene til allerede opprettede strukturer av denne typen.

Anbefalt