Forretningsstyring

Hvordan øke den økonomiske stabiliteten i bedriften

Hvordan øke den økonomiske stabiliteten i bedriften

Video: Hvordan håndtere den daglige driften av en bedrift: prosesser, økonomi og administrasjon 2024, Kan

Video: Hvordan håndtere den daglige driften av en bedrift: prosesser, økonomi og administrasjon 2024, Kan
Anonim

Finansiell stabilitet er en av de viktigste egenskapene til en virksomhet i en markedsøkonomi. Økonomisk stabil er et kredittverdig og løsemiddelfirma som har en viss reserve av egne midler, forutsatt at verdien av dem overstiger størrelsen på lånte kilder.

Image

Bruksanvisning

1

For å øke finansiell stabilitet, tydelig overvåke og administrere fordringer, overvåke kvaliteten og forholdet. Brudd på foretakets avtaleforpliktelser og utidig betaling av solgte varer fører til tap av selskapets omdømme og som et resultat av det til illikviditet og insolvens. For effektiv styring av fordringer er det nødvendig:

- kontrollere betalingsdisiplinen til kjøpere;

- fokusere på et større antall kjøpere for å redusere risikoen for manglende betaling av en eller flere av dem;

- overvåke forholdet mellom fordringer og gjeld.

2

For å fremskynde omsetningen av fordringer og sikre rettidige oppgjør, gi rabatter til skyldnere for å redusere tilbakebetalingsperioder, bruke gjeldsbrev i oppgjør med skyldnere, factoring, bruke et kommersielt lån i forhold til kunder.

3

For å øke finansiell stabilitet, opprette en reserve for tap på gjeld. Det representerer kundefordringene som ikke er tilbakebetalt innenfor vilkårene som er fastlagt i kontrakten, og er ikke gitt de nødvendige garantier. Hvis du oppretter en reserve, kan du spare inntektsskatt, det reduserer de negative konsekvensene av dårlig gjeld, men eliminerer ikke dem.

4

Et annet alternativ for å øke finansiell stabilitet er å øke egenkapitalen i bedriften, for eksempel gjennom utstedelse av verdipapirer og reinvestering av fortjeneste. Når du bestemmer tiltrekningen av lånte kilder, er det nødvendig å vurdere gjeldsstrukturen. En høy andel lånte midler i dem kan gjøre det å skaffe nye midler farlige for den økonomiske stabiliteten i bedriften.

økende finansiell stabilitet

Anbefalt