budsjettering

Hvordan ankomme varene

Hvordan ankomme varene

Video: Hvordan selge varer på ebay for Beginners 2024, Juli

Video: Hvordan selge varer på ebay for Beginners 2024, Juli
Anonim

Bevegelse av varer som er kjøpt av organisasjonen for salg, registreres på konto 41. Kjøp skjer ved debet. Kontoen kan deles inn i flere underkontoer - for regnskap for bevegelse i lager, i detaljhandel, regnskap for containere. Varer er gruppert etter varer, ansvarlige personer, lager.

Image

Bruksanvisning

1

Ankom lageret for varer til den prisen de ble kjøpt for. Utstede et akseptbevis (skjema nr. TORG-1). Hvis det er avvik i kvaliteten og mengden på varene med dataene i de medfølgende dokumenter, utarbeide en lov i form av nr. TORG-2.

2

For å redegjøre for kjøp som ankom lageret, åpner du om nødvendig underkontoen 41-1. For denne operasjonen må du registrere konto 60. Denne kontoen fører oversikt over oppgjør med leverandører av varer. Samtidig står kreditering 42 for forskjellen i verdien av varer til kjøps- og salgspriser. Konto 42 reflekterer handelsmarginen for organisasjonen.

3

Hvis du driver en handels- eller cateringorganisasjon, bruk underkontoen 41-2. Debet inkluderer varer mottatt i varehandel (butikker, boder, kafeer) fra bedriftens lager. I dette tilfellet debiteres beløpene som er overført til salg av lagringsenheter fra kreditten til underkontoen 41-1.

4

Ankom med varens emballasje, ta hensyn til en egen underkonto 41-3. Underkontoen åpnes for å registrere bevegelsen av containere under varer og tom (unntatt glassvarer i organisasjonen av varehandel eller offentlig servering).

5

Kom til underkontoen 41-4 hvis organisasjonen din driver med produksjonsaktiviteter. Den tar hensyn til kjøpte produkter. I dette tilfellet blir bokføringen av varer utført på den måten som er foreskrevet for varebeholdningen av produksjonen.

Nyttige råd

Kontosaldo 002 tar hensyn til varer som er tatt for lagring. Skriv inn oppføringen for de tingene som er akseptert for provisjon i debet på konto 004. Kostnadene for levering og levering av varer er inkludert i debet på konto 44.

Anbefalt