administrasjon

Hvordan utforme en skole

Hvordan utforme en skole

Video: HVORDAN LAGE EN YOUTUBE-KANAL (Tutorial) 2024, Juli

Video: HVORDAN LAGE EN YOUTUBE-KANAL (Tutorial) 2024, Juli
Anonim

Det er ingen tvil om at foreldre som for det meste velger en skole for sitt barn, for det meste gir preferanse til nærliggende utdanningsinstitusjoner. Men ikke bare det. Mange ønsker at den høykvalitets utdanningsprosessen på skolen kombineres med en anstendig ytre omgivelser. Skoleoppgaven og skolegården skal ikke bare være vakker og moderne, men også behagelig, pålitelig og godt vedlikeholdt.

Image

Bruksanvisning

1

Planlegg bygging av skolen under hensyntagen til byplanlegging og klimatiske forhold. For den midtre banen er den sentraliserte bygningstypen med interne passasjer mellom de enkelte rommene optimal. De mest praktiske å bruke er anerkjent som en- og to-etasjers skoler, fordi i slike bygninger er det lettere å isolere separate rom og aldersgrupper, samt et lite antall etasjer som gir bedre kommunikasjon med skolens side. Vær oppmerksom på at bygging av kompakte bygninger av blandede gulv med en gjennomsnittlig kapasitet på 1400-1700 plasser i en omfattende skole er økonomisk fordelaktig.

2

Når du designer en skolebygning, bør du vurdere gruppering av rommene. Skolen skal ha klasser av ufullstendige ungdomsskoler, videregående skole- og idrettsanlegg, et forsamlingshus for kulturarbeid, samt en buffé, en kantine, et medisinsk senter og en administrativ del. Nær skolen gir følgende områder: idrett, pedagogisk-eksperimentell for samfunnstjeneste og økonomisk. Husk at lekeplassen ikke skal være plassert på siden av vinduene i klasserommene. Så idrettsområder for ballspill skal ikke plasseres nærmere 10 meter fra vinduene i andre skolelokaler eller skilles fra dem med beskyttende grønne områder. Design den økonomiske sonen fra inngangen til spisesalen. Inngang fra gaten bør sørges for økonomisk sone.

3

Sørg for å inkludere i prosjektets innkjørsler og verandaer for brannbiler til bygningen som har en hard overflate.

4

Følg byggekodene når du beregner området til skolelokalene.

5

Vær oppmerksom på at landskapsområdet på skoleplassen bør være minst 40-50%. Og bare i tilfelle av grensen til skolens tomt til skogsområdene, kan grøntområdet på stedet reduseres til 10%, noe som gjøres ved å eliminere den grønne stripen rundt omkretsen av området ved siden av skogen. Bredden av den grense grønne stripen på stedet skal være minst 1, 5 m, og fra kjørebanen minst 6 m. Sørg for drenering fra skolens territorium.

Anbefalt