Forretningsstyring

Hvordan føre ledelsesregister

Hvordan føre ledelsesregister

Video: Inspirator Svein Harald Røine om hvordan være leder i eget liv. Et intervju om modighet og motstand 2024, Juli

Video: Inspirator Svein Harald Røine om hvordan være leder i eget liv. Et intervju om modighet og motstand 2024, Juli
Anonim

Offisiell informasjon om virksomhetens økonomiske tilstand presenteres i regnskap. Men for hurtig løsning av problemer som oppstår i prosessen med økonomisk aktivitet, er ledelsesregnskap nødvendig. For vellykket virksomhet, må du bygge den på flere grunnleggende prinsipper.

Image

Bruksanvisning

1

Organisasjonens styringsregnskapssystem skal være basert på informasjon oppsummert i henhold til følgende krav: - kortfattethet og klarhet i presentasjonen, mangel på unødvendige detaljer; - Nøyaktighet og pålitelighet; - Effektivitet, det vil si at den skal være tilgjengelig når den trengs; - sammenlignbarhet etter tids- og selskapsavdelinger; - målretting, det vil si at den skal formidles til ansvarlige personer, men med taushetsplikt.

2

Det er ingen generelt akseptert standard for styringsregnskap. Lag et system som passer for bedriften din som vil være optimal for operativ beslutningstaking.

3

Når du utvikler en administrasjonsprosedyre, strukturer den i to hoveddeler: regnskap for gjeldende tilstand på ressurser og gjeld; kostnadsregnskap. Bruken av denne metoden vil bidra til å bestemme mengden og retningen for å bruke penger, samt forutsi fremtidige behov for å tiltrekke seg ekstra finansiering.

4

Nåværende regnskapsføring av ressurser og gjeld er utarbeidelse av sammendrag og rapporter om virksomhetenes virksomhetsenheter i hvert ledelsesområde med jevne mellomrom (daglig, ukentlig, månedlig). I sammendragene, som regel, registreres tingenes tilstand hver dag i forskjellige aktivitetsområder, og rapporterer foreløpige resultater for en viss periode eller for en spesifikk dato (den første dagen i måneden eller uken). Sammendragsrapportene oppsummerer den mest betydningsfulle informasjonen som gjenspeiler det generelle reelle bildet, for eksempel for toppledelse, aksjonærer, banker osv.

5

For å organisere regnskapsføringen av ressurser og gjeld, utvikler du former for rapporteringsdokumenter, metoder for å fylle dem ut, hyppigheten av forberedelsene, samt overføringsprosedyren til ledelsen og andre brukere. Fokuser på en omtrentlig liste over spørsmål som ledelsesregnskap er basert på: salg, kjøp, fordringer og gjeld, lager av ferdigvarer, pågående arbeid, råvarer og komponenter, produserte varer, byttehandelstransaksjoner, kontantstrømmer, utlånsportefølje, forpliktelser utenfor balansen, overskudd og tap, styringsbalanse.

6

Kostnadsregnskap er analyse av informasjon om det generelle kostnadsnivået, lønnsomheten og tapsinngåelsen av bedriften som helhet, individuelle aktivitetsområder, produkter og tjenester og divisjoner. For å utføre det kompetent og transparent, dele utgifter etter kostnadsposter, hyppighetsforekomst og andre parametere. For enkelhets skyld, utarbeide en klassifiseringsveiledning, ta utgangspunkt i et kontoplan eller lage din egen modell som tar hensyn til bedriftens egenskaper.

7

Automatiser prosessen med å forberede og overføre informasjon: forskjellige utviklere tilbyr programvareprodukter for å sikre effektiv regnskap. Velg et program som oppfyller dine krav fra eksisterende, eller forbered en teknisk oppgave for å lage et nytt.

8

Over tid, forbedre styringsregnskapssystemet, juster det med hensyn til nye behov i analyse og syntese av informasjon om den økonomiske aktiviteten til foretaket.

Anbefalt