Forretningsstyring

Markedsundersøkelser: stadier, resultater

Innholdsfortegnelse:

Markedsundersøkelser: stadier, resultater

Video: Endringer av organisasjoner 2024, Kan

Video: Endringer av organisasjoner 2024, Kan
Anonim

I moderne virksomhet er det ikke lenger mulig å ta ledelsesmessige beslutninger om produksjon og salg av kjerneprodukter uten å behandle tematisk markedsinformasjon. Det er hennes søk og samling, systematisering og analyse som er essensen av markedsundersøkelser, som sikrer en effektiv utvikling av enhver kommersiell virksomhet og kun basert på nøyaktig og bekreftet informasjon.

Image

For tiden er markedsundersøkelser en vitenskapelig basert analyse av forbrukermarkedet. De storslåtte "nittitallet" har allerede gått, da den ustabile virksomheten i landet tok sin vei, og tok beslutninger basert på den russiske tradisjonen for kanskje. For sin vellykkede utvikling er det nå nødvendig å gjennomføre et sett med tiltak som forfølger følgende mål:

- innsamling av foreløpig informasjon, inkludert sortering og filtrering, beregnet for påfølgende analyse;

- datastrukturering for å bestemme problemets art og faktorer som er involvert;

- bestemmelse av forholdet mellom problemet og identifiserte faktorer;

- modellering og testing av effektive mekanismer for å løse dette problemet;

- Implementering av en prognose for markedsutvikling.

Dermed er markedsundersøkelser spesifikke og systemiske handlinger rettet mot å løse en oppgave eller et problem. Det er viktig å forstå at disse aktivitetene utføres utenfor generelt aksepterte standarder og grenser. I dette tilfellet avhenger det hele av ressursen og behovene til selve bedriften.

Typer markedsundersøkelser

Markedsundersøkelser er delt inn i flere typer.

- Markedsundersøkelser. Dens formål er å bestemme faktorene som påvirker utviklingen. Geografiske parametere og skalaer, volumet og strukturen i tilbud og etterspørsel og andre viktige egenskaper bestemmes.

- Studerer implementeringen. I denne sammenheng er de avgjørende faktorer, inkludert geografiske og sosiale indikatorer, retninger og fokus på salg og andre viktige parametere.

- Produktanalyse. Identifisering av kjøpekraft både i sammenheng med kvaliteten på produktene selv og i sammenligning med konkurransemiljøet.

Image

- Studie av økonomiske resultater. Søk etter måter å øke fortjenesten i sammenheng med dynamikken i salgsvolumene.

- Studien av annonseringspolitikk. Identifisering av de nyeste markedsføringsteknologiene rettet mot den mest fordelagtige plasseringen av varer. Sammenligning av deres reklamebegivenheter med lignende handlinger fra konkurransemiljøet.

- Analyse av markedsforhold for forbrukere. De kvalitative og kvantitative egenskapene til forbrukerne identifiseres. Inkludert blir slike tegn som alder, kjønn, spesialitet, sivilstand, nasjonalitet osv. Bestemt.

Prinsipper for

På grunn av det faktum at å drive markedsundersøkelse er et ganske viktig sett med tiltak som utviklingen av hele virksomheten til en virksomhet er avhengig av, er mange selskaper engasjert i denne aktiviteten utelukkende hver for seg. Denne tilnærmingen har selvfølgelig sine ubestridelige fordeler i form av å minimere kostnadene og risikoen for lekkasje av fortrolig informasjon. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til de negative konsekvensene som absolutt vil være til stede i dette tilfellet. Tross alt har ikke heltidsansatte som driver med markedsundersøkelse i en kommersiell struktur alltid de nødvendige kvalifikasjoner og erfaring. I tillegg kan slike spesialister ofte ikke analysere objektivt, siden deres spesialiserte tilknytning påfører dem en helt åpenbar skjevhet og ensidig tilnærming.

Image

I forbindelse med de ovennevnte årsakene, er det mest lovende å tiltrekke seg kvalifisert personell fra tredjepartsorganisasjoner. Slike spesialister er garantert å ha det nødvendige settet med etterspurt kunnskap og erfaring, som fullt ut bidrar til vellykket gjennomføring av oppgaven. De er i stand til å drive markedsføringsforskning og gi nyttige anbefalinger for optimal fremtidig forretningsutvikling uten unødig skjevhet og absolutt objektivt.

For å dra nytte av involvering av tredjepersonell, er det selvfølgelig nødvendig å sikre beskyttelse av konfidensiell informasjon fra konkurrenter og anstendig betaling for dette prosjektet. En annen ulempe du må finne på er den mulige mangelen på kunnskap hos profesjonelle markedsførere med alle bransjens spesifikasjoner.

For å utføre markedsføringsundersøkelser av høy kvalitet, som er nøkkelen til lønnsom virksomhet til enhver kommersiell organisasjon, er det nødvendig å følge følgende prinsipper:

- regelmessighet, noe som innebærer en fastlagt periodisitet og ubetinget avhengighet av viktige beslutninger om forvaltning innen produksjon og markedsføring av produkter;

- objektivitet assosiert med beredskapen til å innrømme uavhengig og uavhengig alle mangler og feil;

- nøyaktighet, basert på ekstremt pålitelige kilder til kildedata for forskning;

- en systematisk tilnærming basert på klare regler og prosedyrer for produksjon av markedsanalyse, bestående av en uløselig rekke av avhengige aktiviteter;

- lønnsomhet, noe som innebærer minimering av økonomiske kostnader for studien;

- effektivitet, slik at du kan løse omstridte problemer på kortest mulig tid;

- forståelse, som gjør det mulig å svare på hele spekteret av problematiske spørsmål som er direkte relatert til forskningsfaget;

- grundighet assosiert med nøyehet og nøye studier av alle nyansene i analysen og garantert å ekskludere repeterende hendelser på grunn av unøyaktigheter og feil.

Implementeringsstadier

For effektivt å utføre nødvendig markedsføringsundersøkelse, noe som innebærer en ganske lang og arbeidskrevende prosess, er det nødvendig å følge følgende stadier av implementeringen:

- kortfattet og tydelig formulering av problemet, som må løses i analyseprosessen;

- nøyaktig planlegging, det vil si en indikasjon på enkeltelementer og tidspunkt for implementering;

- koordinering av mål og stadier i markedsføringsforskning med alle lederne i bedriften som er involvert i implementeringen;

- innhenting av kildedata som er samlet inn både i det kommersielle foretaket og fra det ytre miljø;

Image

- informasjonsanalyse: strukturering og prosessering;

- økonomiske beregninger utført av dagens situasjon og fremtidsperspektiv;

- utarbeide en rapport om arbeidet som er gjort i form av oppsummering og tydelig formulering av svar på spørsmålene.

Anbefalt