virksomhet

Hva er bruken av en forretningsplan?

Hva er bruken av en forretningsplan?

Video: Forretningsplan-innledning 2024, Juli

Video: Forretningsplan-innledning 2024, Juli
Anonim

Forretningsplanlegging hjelper til med å forutse mulige vansker og beregne lønnsomhetsgrensen, bestemme tilbakebetalingsperioden og se kommende utgifter.

Image

Du trenger det

  • - datamaskin;

  • - notisblokk;

  • - penn;

  • - kalkulator

Bruksanvisning

1

En forretningsplan lar deg bestemme målene for den fremtidige virksomheten og dens nisje. Når du har samlet dette viktige dokumentet, vil du kunne identifisere hovedretningen for aktiviteten din og målgruppen din. En riktig utarbeidet forretningsplan gjenspeiler de ansvarlige for den fremtidige virksomheten og skisserer en handlingsstrategi.

2

Som regel viser en forretningsplan de viktigste varene eller tjenestene som planlegges levert til kundene. Deretter bør du beregne kostnadene for deres produksjon, lagring og markedsføring, samt nåværende kostnader. Disse dataene trengs ikke bare for å planlegge budsjettet, men også for å beregne tilbakebetalingsperioden for virksomheten.

3

I samsvar med virksomhetens mål og mål bestemmes sammensetningen av de ansatte i bedriften, noe som må tiltrukkes for å implementere planen. Parallelt, bestemme kravene til kvalifikasjoner, erfaring, ferdigheter og evner som du vil presentere for fremtidige ansatte i selskapet. Det er bedre å umiddelbart bestemme deres ansvar og utarbeide stillingsbeskrivelser. Skissere organisasjonsstrukturen til bedriften.

4

I forretningsplanen er det nødvendig å reflektere ikke bare kostnadene for å produsere varene, men også prisen de skal selges til. I beregningen av verdi bør man ikke bare fokusere på utgifter, men også på gjennomsnittlig markedspris på lignende varer. For dette er det nødvendig å utføre markedsundersøkelser for å studere konkurransemiljøet. Planlegg de nødvendige aktiviteter og reflekter kostnadene i forretningsplanen.

5

Når man utarbeider en forretningsplan, bør man forutsi fremtidige vanskeligheter som kan oppstå ved gjennomføringen av planen. Betal et visst beløp for uforutsette utgifter. Du bør også ta en reserv i tide, fordi på grunn av uforutsette omstendigheter kan implementeringen av forretningsplanen bli utsatt.

6

Fullfør dokumentet med en produksjonsplan der du må vurdere hvilke materielle arbeidsmidler du trenger. Tenk og reflekter i forretningsplanen hvor og til hvilken pris det er planlagt å kjøpe nødvendig utstyr og verktøy. Angi hovedegenskapene til fremtidige produkter.

7

Dermed er en forretningsplan et dokument som gjenspeiler alle komponentene i en virksomhet: økonomisk og organisatorisk. I den kan du også se risikoen for fremtidig virksomhet, informasjon om konkurrenter, spesifikasjonen av varer eller tjenester som planlegges solgt.

Anbefalt