andre

Hvorfor du trenger ledelse

Hvorfor du trenger ledelse
Anonim

Alle moderne bedrifter som produserer produkter, handler eller leverer tjenester er et komplekst system som inkluderer anleggsmidler, råvarer, materialer, økonomiske ressurser og arbeidsressurser. Disse komponentene i produksjonssystemet bør brukes med maksimal effektivitet. Tilbyr sin effektive funksjon av kontrollapparatet.

Image

Produksjonssyklusen, der produksjonsressursene er involvert, er delt inn i funksjonelle blokker som må samhandle med hverandre, og utføre en felles oppgave for alle. En egen struktur er nødvendig for å koordinere og lede denne innsatsen. Den samme strukturen bør bestemme retningen for utviklingen av foretaket, dets markedsføring og personalpolitikk. Kontrollapparatet utfører disse funksjonene, som i strukturen til ethvert foretak er atskilt fra produksjonsenhetene.

For å administrere det har et selskap et system med ledere på forskjellige nivåer. De er utnevnt til alle divisjoner og gir både horisontale bånd på samme nivå og vertikale - fra lederen for de nedre leddene til daglig leder.

Juniorledere, ledere på lavere nivå, jobber direkte med utøvere. Deres oppgave er organisering, vedlikehold og overvåking av gjennomføringen av produksjonsoppgaver og planer, bruk av råvarer og utstyrsdrift. Dette er den største delen av styringsapparatet. Ledere på mellomnivå fungerer som mellommenn mellom toppledelse og grasrotledere.

Det høyeste ledelsesnivået er representert av den siste koblingen, som representantenes ansvar er å ta de viktigste beslutningene som virksomheten til virksomheten er avhengig av. Det er de som har ansvaret for denne aktiviteten. Avgjørelsene de tar, gjennom mellomledere og lavere ledere, formidles til direktørene.

En slik organisasjons- og ledelsesstruktur er karakteristisk for enhver bedrift der divisjoner og avdelinger eksisterer. Det lar deg administrere bedriften og alle ledelseslenker for å sikre denne prosessen gjennom planlegging, organisering, motivasjon og kontroll.

Anbefalt