andre

Hva er ufullkommen konkurranse

Innholdsfortegnelse:

Hva er ufullkommen konkurranse

Video: Markedstilpasning 2 - markedsformer 2024, Juli

Video: Markedstilpasning 2 - markedsformer 2024, Juli
Anonim

Med flom av markedet med et stort antall produkter, kommer negative og til og med ulovlige metoder i spill for å oppnå forbrukerlojalitet. Slike aktiviteter anses som ufullkommen konkurranse.

Image

Konseptet med ufullkommen konkurranse

Imperfect kalles konkurranse, under hvilke betingelser individuelle produsenter har muligheten til å kontrollere prisene på produserte produkter. Fremveksten av ufullkomne markeder er forbundet med begrensningen av perfekt konkurranse og en forvrengning av mekanismen for selvregulering av markedet.

Flere forutsetninger for ufullkommen konkurranse er kjent, blant dem kan man skille ut en betydelig andel av salget i markedet for forskjellige produsenter, produkt heterogenitet, hindringer for inntreden i industrien, ikke-økonomiske metoder for konkurrenter å samhandle med hverandre, informasjonsuperfekt og produsenters mulighet til å kontrollere priser egne produkter, tilstedeværelsen av et monopol (en produsent) eller monopolisering (en kjøper); statens innflytelse på markedets funksjon.

Hver av faktorene enkeltvis eller samlet kan krenke selvregulering av markedet. Enkeltbedrifter som anskaffer markedsmakt kan påvirke eksisterende priser og tilbud. I motsetning til det perfekte konkurransemarkedet, der produksjonen ikke påvirker nivået på markedspriser, er det uperfekte konkurransemarkedet direkte involvert i dette fenomenet, og oppførselen til ett selskap blir betydelig innen en eller flere bransjer.

Anbefalt