budsjettering

Underleveranser - hva er det og hvordan du ordner dem ordentlig

Innholdsfortegnelse:

Underleveranser - hva er det og hvordan du ordner dem ordentlig

Video: HVA JEG SPISER I LØPET AV EN DAG - Hvordan jeg spiser balansert i ferien! + 1K Abonnenter! 2024, Juli

Video: HVA JEG SPISER I LØPET AV EN DAG - Hvordan jeg spiser balansert i ferien! + 1K Abonnenter! 2024, Juli
Anonim

I en markedsøkonomi er en metode for samarbeid mye brukt mellom foretak. Det består i at ett foretak på visse betingelser overfører til et annet foretak sine materialer eller halvfabrikata for fremstilling (foredling, foredling) av varene. Materialet som overføres kalles tolling, og arbeidet som utføres med bompengematerialer kalles tolling.

Image

Avtale om behandling av råvarer

Ved utførelse av bompengeoperasjoner inngår entreprenøren og kunden en kontrakt for prosessering (fullføring, produksjon) av bompengeråvarene.

Det er store forskjeller mellom avtalepartene. Kundens side (kunde) har materialer (råvarer) for fremstilling av produkter eller halvfabrikata, som må modifiseres til spesifikke tekniske eller kjemiske krav. Entreprenøren (prosessoren) eier nødvendig produksjonsutstyr eller teknologi for å oppfylle disse kravene, utfører det bestilte arbeidet, bearbeider råvarer (materialer) og overfører det ferdige produktet til kunden. Kunden betaler for utført arbeid, samtidig som han beholder rettighetene til de leverte varene og avfallet som genereres under behandlingen.

Kontrakten skal angi leveringsbetingelser for råvarer og utførelse av arbeid, betalingsform, betingelsene for levering og aksept av bompengemateriell, frigjøring av behandlede produkter og avfall, partenes ansvar i tilfelle skade eller tap av råvarer, produkter, avfall. Det forhandles om separate vilkår for forpliktelser. Kostnaden for kontrakten inkluderer kostnadene for entreprenøren for arbeidet og godtgjørelsen som skyldes i tilfelle uforutsette kostnader.

Anbefalt