andre

Hvordan estimere prosjektkostnaden

Hvordan estimere prosjektkostnaden

Video: Webinar - Innovasjonssamarbeid 2024, Juli

Video: Webinar - Innovasjonssamarbeid 2024, Juli
Anonim

Når du bestiller og fullfører et prosjekt, oppstår spørsmålet om evaluering. I de fleste tilfeller er korrekt vurdering av kostnadene for et prosjekt bare mulig når det er fullført. Både kunden til prosjektet og dets utførende må delta i denne prosedyren. Strukturell kompleksitet, produserbarhet av utført arbeid, overholdelse av de etablerte designtidslinjene og mye mer er underlagt vurdering.

Image

Bruksanvisning

1

Før du overlater entreprenøren til prosjektet eller påta deg det selv, utvikler du en avtaleavtale. Dette dokumentet bør ta hensyn til alle situasjoner som kan oppstå under gjennomføringen av prosjektet, inkludert kriterier for å evaluere utført arbeid.

2

Diskuter på forhånd med entreprenøren og / eller kunden kostnadene for visse typer arbeid. Det bestemmes av gjennomsnittlige nåværende priser for prosjektaktiviteter i denne bransjen og en bestemt region. Hvis nødvendig, henvis til de eksisterende samlinger av tilbud for designarbeid.

3

Hvis det gjelder gjennomføringen av et komplekst prosjekt, må prisen absolutt settes etter avtale med partene, under hensyntagen til reelle arbeidskraftskostnader. Det er praktisk å gå ut fra basiskostnaden angående normale designforhold, og deretter justere for ytterligere arbeid. I noen tilfeller kan korreksjonen inkludere avtagende eller økende faktorer.

4

Ta med i kostnadene for arbeidet med prosjektet lønnen til teamet som tar kontrakten, og indiker også dette i kontrakten. Ikke glem å gi ytterligere godtgjørelse i tilfelle tidlig implementering av prosjektet og straffer i tilfelle brudd på vilkår og forpliktelser.

5

Når du evaluerer prosjektet, bør du også vurdere de mulige endringene som må gjøres i prosjektet i forbindelse med fremveksten av nye forskriftsdokumenter, foreldelse av teknologi, og så videre. Om nødvendig inkluderer disse punktene i en egen ordre fra kunden, som vil bli betalt i tillegg.

6

I tilfelle når prosjektet innebærer utvikling, installasjon og igangkjøring av komplekse høyteknologiske strukturer, bestemmes prisene av produsenten og er inkludert i den totale kostnaden for prosjektet. Forskningsarbeid i forhold til gjenstander som skal rekonstrueres bestemmes ved å beregne kostnadene i samsvar med reelle kostnader eller i henhold til relevante bransjekataloger.

Anbefalt