Bedriftskommunikasjon og etikk

Hvordan betale fødselspermisjon

Hvordan betale fødselspermisjon

Video: How To Use Apple Pay 2024, Juli

Video: How To Use Apple Pay 2024, Juli
Anonim

I en svangerskapsalder på 30 uker mottar den vordende moren i klinikken (fødselsklinikk), hvor hun er registrert, en sykmelding i en periode på 140 til 180 dager. Denne perioden beregnes på grunnlag av 70 dager før levering og 70-110 dager etter levering. Beregningen og utbetalingen av fødselspenger er regulert av føderal lov nr. 255-FZ av 29. desember 2006.

Image

Bruksanvisning

1

Bestem mengden av inntekt som påløpte forsikringspremier til Social Insurance Fund of Russia (FSS) de siste 12 månedene før fødselspermisjon og påfølgende fødsel. Dette er nødvendig fordi denne typen betaling er finansiert fra budsjettet til Social Insurance Fund, og ikke fra arbeidsgiverens midler.

2

Del beløpet mottatt med antall kalenderdager i faktureringsperioden. Du vil få den gjennomsnittlige daglige inntekten. Generelt er kvotebeløpet 100% av gjennomsnittlig inntekt. Men det er ett "men": hvert år fastsetter budsjettloven det maksimale morsbeløpet, og utbetalingsbeløpet kan ikke overstige det. Hvis en kvinne jobber for flere arbeidsgivere, gjelder begrensningsregelen separat for hvert arbeidssted. Hvis det resulterende beløpet ikke overskrider det maksimale beløpet, utbetales fødselspenger i samsvar med den beregnede gjennomsnittlige inntjeningen.

3

For å beregne det totale stønadsbeløpet, multipliserer du dagpengene med antall fødselspermisjoner (syke) dager i henhold til sykmeldingen.

4

Tildel barsel og påfølgende ytelser etter at en kvinne søker om det, men senest ti dager senere. Det må utbetales godtgjørelse neste virkedag etter avtalen. Hvis sykefraværet forlenges på grunn av spesielle omstendigheter, beregner og betaler du et ekstra beløp etter innsendelse av et nytt ark. Beregningsalgoritmen endres ikke.

5

Betal ikke skatt for enkeltpersoner, pensjonsforsikringsavgift, trygdeutgifter mot arbeidsulykker og yrkessykdommer.

6

Hvis en kvinne har jobbet i bedriften i mindre enn seks måneder, har du rett til å gi henne ytelser i et beløp som ikke vil være høyere enn minstelønnen i en måned (del 3 av artikkel 11 nr. 255-F3).

  • Du kan se på mer detaljert informasjon her:
  • svangerskapspermisjon som betalt

Anbefalt