andre

Slik finner du ut forbrukerpreferanser

Innholdsfortegnelse:

Slik finner du ut forbrukerpreferanser
Anonim

Forbrukerpreferanser er en viktig markedsføringsindikator som rapporterer om produktets relevans og nødvendighet. Basert på disse dataene blir det laget riktige prognoser for produksjon og etterfølgende salg. Uten skikkelig sosiologisk forskning er det vanskelig å finne ut av forbrukerpreferanser.

Image

Casestudier er først og fremst viktige for å bestemme forbrukernes forventninger. Dette konseptet vil fortelle produsenten hva den endelige kunden virkelig ønsker.

Dette gjelder både for servicesektoren og for mellomstore bedrifter, spesielt fordi det ikke er så enkelt å opprettholde en konstant omsetning av kapital i møte med hard konkurranse. Små bedrifter bryr seg ikke så mye om forbrukerpreferanser, fordi uavhengig forskning ikke blir utført, bare relevante, kjente fakta brukes. Vel, store selskaper selv skaper trender og påvirker etterspørselen, tilbudet og ønskene til mennesker.

Sosial undersøkelse

Markedsførere hjelper deg med å finne ut gjeldende forbrukerpreferanser, og har nødvendig erfaring og kunnskap. Det første alvorlige våpenet i kampen for pålitelige data er en samfunnsundersøkelse, som nøyaktigheten avhenger sterkt av den geografiske beliggenheten, nasjonaliteten, religionen og andre aspekter av livet som påvirker valg av mennesker. Selvfølgelig er det umulig å avhøre alle; for å skaffe data brukes en skive informasjon hentet fra for eksempel 10.000 mennesker.

Undersøkelsens innhold og form er av stor betydning. Det er nødvendig å formulere spørsmålene riktig, lite påtrengende, men samtidig bør de få de etterlengtede svarene. Å stille 100 spørsmål til hver person vil ikke fungere, så korthet og kvalitet må kombineres. I henhold til form for avholdelse kan de deles inn i en online undersøkelse, dialog med promotøren, fylle ut skjemaer på offentlige steder.

Forbrukerpreferanser kan også dannes gjennom tilbakemelding fra kunder til kundesenteret. Denne formen er egnet for ytterligere forbedring av et allerede utviklet produkt.

Anbefalt