virksomhet

Hvordan velge og kjøpe en ferdig bedrift

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge og kjøpe en ferdig bedrift

Video: Slik KJØPER du og SELGER din Første AKSJE på Nordnet - Aksjer for dummies (NORDNET) 2024, Juli

Video: Slik KJØPER du og SELGER din Første AKSJE på Nordnet - Aksjer for dummies (NORDNET) 2024, Juli
Anonim

Den begynnende gründeren har et spørsmål - å åpne en bedrift fra bunnen av eller kjøpe en eksisterende virksomhet. Det samme problemet kan oppstå for de som søker å diversifisere aktivitetene sine. Hvis det ble besluttet å kjøpe en ferdig bedrift, bør du nøye henvende deg til valgprosedyren.

Image

Fordelene ved å kjøpe en ferdig bedrift

Den største fordelen med å kjøpe en ferdig bedrift er muligheten til å estimere kostnadene mer nøyaktig. Tross alt, med denne tilnærmingen til å organisere virksomheten din, er det ikke nødvendig å etablere kontakter med leverandører, for å danne et kundegrunnlag. Og når du starter en bedrift fra bunnen av, kan denne prosessen bli full av ekstra kostnader og ta tid. Derfor, når du kjøper en ferdig bedrift, har gründeren muligheten til å umiddelbart tjene penger.

Et annet pluss er at gründeren har muligheten til å få ikke bare en strømlinjeformet forretningsmodell, men også et kjent merke. Det siste innebærer tilstedeværelsen av en lojal merkevaregruppe av forbrukere, en viss grad av merkevare anerkjennelse, noe som reduserer markedsføringskostnadene betydelig.

Endelig har det arbeidende selskapet allerede et team med kvalifiserte spesialister som ikke trenger langvarig opplæring.

På den annen side er det mange risikoer å kjøpe en virksomhet.

Anbefalt