Forretningsstyring

Hvordan beregne den gjennomsnittlige årlige vekstraten

Hvordan beregne den gjennomsnittlige årlige vekstraten

Video: Skattemeldingen 2019 - Det viktigste du må vite om skatt på aksjer og fond 2024, Juli

Video: Skattemeldingen 2019 - Det viktigste du må vite om skatt på aksjer og fond 2024, Juli
Anonim

Verdien av veksthastigheten brukes i den dynamiske analysen av hastigheten og intensiteten i utviklingen av en prosess eller fenomen. For beregningen blir kvantitative verdier oppnådd med bestemte tidsintervaller brukt. Vekstratene er delt inn i grunnleggende og kjede. Basale vekstrater beregnes ut fra en viss verdi tatt som base, kjede - fra verdien i forrige periode.

Image

Bruksanvisning

1

Vekstrater er uttrykt i prosent. Hvis vi beregner den gjennomsnittlige årlige vekstraten, vil den analyserte perioden være fra 1. januar til 31. desember. Det sammenfaller ikke bare med kalenderåret, men også med regnskapsåret som vanligvis tas med i statistikken. Det er mest praktisk å ta verdien av basisindikatoren, for hvilken vekstrater på 100% vil bli bestemt. Verdien i absolutte vilkår skal være kjent 1. januar.

2

Bestem de absolutte verdiene på indikatorene på slutten av hver måned i året (APi). Beregn de absolutte verdiene for veksten av indikatorer (Pi) som forskjellen mellom de to sammenlignede nivåene, hvorav den ene vil være basisverdien for indikatorene fra 1. januar (av), og den andre - verdiene til indikatorene i slutten av hver måned (Pi):

APi = Po - Pi, du bør få tolv slike absolutte verdier for månedlig vekst, i henhold til antall måneder.

3

Legg til alle absolutte verdier for veksten for hver måned og del det resulterende beløpet med tolv - antall måneder i løpet av et år. Du vil få den gjennomsnittlige årlige vekstraten i absolutte enheter (P):

P = (AP1 + AP2 + AP3 +

+ AP11 + AP12) / 12.

4

Bestem den gjennomsnittlige årlige basisvekstfaktoren Kb:

Kb = P / Po, hvor

By - verdien av indikatoren for basisperioden.

5

Uttrykk den gjennomsnittlige årlige basisvekstprosenten i prosent, og du vil få verdien av den gjennomsnittlige årlige vekstraten (TRsg):

TRsg = Kb * 100%.

6

Ved å bruke indikatorer for gjennomsnittlig årlig vekstrate over flere år, kan du spore intensiteten i endringene over langvarig periode og vurdere de oppnådde verdiene for å analysere og forutse utviklingen i situasjonen i økonomien, industrien og finanssektoren.

Nyttige råd

I analytiske beregninger brukes koeffisienter og vekstrater like ofte. De har en identisk essens, men kommer til uttrykk i forskjellige enheter.

  • vekst i virksomheten
  • Vi beregner den gjennomsnittlige årlige vekstraten

Anbefalt