budsjettering

Hvordan beregne produktmargin

Hvordan beregne produktmargin

Video: Kjemi 1 - Likevekter: Hvordan regne ut likevekstkonstanten (K) for en likevekt 2024, Juli

Video: Kjemi 1 - Likevekter: Hvordan regne ut likevekstkonstanten (K) for en likevekt 2024, Juli
Anonim

Det er ingen hemmelighet at prisen på varer i detalj er forskjellig fra engrosgrensen. Og engros- og utsalgsprisen skiller seg på sin side fra kjøpesummen og så videre, opp til varekostnadene. I denne forbindelse oppstår et enkelt menneskelig spørsmål: hva er marginen? Hvordan beregne oppslaget på produktet?

Image

Bruksanvisning

1

Å beregne alt dette er selvfølgelig ekte, men med mange forbehold. Først av alt må du vite at handelsmarginen varierer avhengig av aktivitetsretning, det vil si av typen solgte varer. Så for eksempel praktiseres ikke en alkoholpremie på under 30%. Når det gjelder mat, kan vi her trygt snakke om en handelsmargin på 25%, og for grossister - 10%.

2

I følge statistikk varierte fjorårsmarginalen for varer i butikkjeder fra 16 til 30%.

3

Når du tar hensyn til informasjonen ovenfor, kan du bruke elementære beregninger ved å bruke en kalkulator og trekke det estimerte rentebeløpet fra kjøpesummen. Dermed vil du motta en kjøpesum som ligger nærmere varekostnaden. Husk at jo større butikkjeden, jo lavere handelsmargin, og omvendt, jo mindre selger, desto høyere er margin.

4

Det ideelle alternativet for beregning av handelsmargin er metoden når kjøpesummen er kjent. Deretter trekker du kjøpesummen fra kjøpesummen og får påslagsmengden absolutt eller bare i penger. For å forstå den prosentvise ekvivalenten av handelen godtgjørelse, ta kjøpesummen og del den i kjøpesummen. Trekk fra enheten og multipliser med 100. Denne gangen fikk du beregningen av markeringen i relative termer.

5

Nå har du til disposisjon et sett med verktøy som det er mulig å uavhengig beregne handelsmargin

Anbefalt