Forretningsstyring

Hvordan komme seg ut av SRO

Hvordan komme seg ut av SRO

Video: 9 måter å IKKE komme ut av skapet på (Pride spesial) 2024, Kan

Video: 9 måter å IKKE komme ut av skapet på (Pride spesial) 2024, Kan
Anonim

Loven krever medlemskap i en selvregulerende organisasjon for de fleste byggeorganisasjoner. Men listen over typer arbeid som er umulig uten tillatelse, er i endring. Mange firmaer befinner seg i en situasjon der de ikke lenger trenger medlemskap i en SRO. Imidlertid er prosessen med å forlate organisasjonen dårlig stavet i loven.

Image

Bruksanvisning

1

Studer artikkel 55.7 i den russiske føderasjons byplanleggingskode. Den bestemmer at medlemskap i en SRO avsluttes enten frivillig, eller etter forslag fra styret, eller på grunn av likvidasjon av en juridisk enhet. Send inn en søknad om frivillig utmelding fra organisasjonen. Søknadsdag og regnes som dagen for utreise. For å være sikker, send dokumentet med registrert post med en varsling. Alle forsøk på å utsette beslutningen om å ekskludere organisasjonen din fra SRO bryter byplanleggingskoden.

2

Be om refusjon fra SRO-kompensasjonsfondet. For å gjøre dette, må organisasjonen oppfylle tre betingelser. For det første å delta i arbeid som er ekskludert fra listen over sikkerhetsrelaterte kapitalbyggingsprosjekter før 1. august 2010. De ble oppført i en ordre fra departementet for regional utvikling. For det andre trenger ikke organisasjonen tilgang til andre typer arbeid. Og for det tredje måtte du sende inn en søknad om utmelding fra SRO innen en viss tidsramme, nemlig: tidligst to og senest seks måneder fra dagen da arbeidet ditt ble fjernet fra listen over regulerte.

3

Se del 4, artikkel 3.2. føderal lov nr. 191-FZ, når du møter en misforståelse i styret for SRO. Hvis selskapet ditt oppfyller alle tre betingelser, må bidraget til kompensasjonsfondet returneres til deg innen ti dager. Fristen telles fra datoen for søknad om utmelding.

4

Gjør deg klar til å gå til retten hvis pengene dine blir nektet. De fleste SROer betaler ikke tilbake gebyrer, selv om de ikke åpent erklærer dette. Kompensasjonsfond er et datterselskap, det vil si at utbetalinger av forsikringskrav deles inn i alle medlemmer. Be om en rapport fra din selvregulerende organisasjon om hvordan pengene som ble samlet inn ble brukt. Beregn størrelsen på din andel i det totale kompensasjonsfondet og prosentandelen av de resterende beløpene. Søksmål for å betale pengene dine. Send samtidig klager til Rostekhnadzor og National Association of Builders, som forener alle non-profit partnerskap på dette området.

5

Likvidere selskapet ditt og informer en selvregulerende organisasjon om det. De vil automatisk utvise deg fra medlemmene. Men i dette tilfellet er det ikke snakk om noen refusjon av bidrag.

Selvregulering i spørsmål og svar

Anbefalt