virksomhet

Trenger jeg en handelslisens?

Trenger jeg en handelslisens?
Anonim

Mange gründere som ønsker å starte sin virksomhet innen handel, møter ofte det faktum at varene de planlegger å selge kan være under statlig kontroll. Dette betyr at for å utføre handelsvirksomhet, må organisasjonen skaffe seg lisens fra staten.

Image

Inntil nylig var det lov nr. 128-FZ, utgitt i 2001, "Om lisensiering av visse typer aktiviteter." Det ble regelmessig gjort endringer og tillegg til det, spesielt de siste endringene trådte i kraft 1. januar 2011. Våre lovgivere var imidlertid ikke fornøyd med dette, og i mai 2011 utstedte de en ny lov nr. 99-ФЗ med samme navn, som trådte i kraft 3. november i år. På samme tid 19. oktober og deretter 21. november var det allerede gjort endringer i den. Heldigvis hadde dette liten innvirkning på virksomheten til handelsorganisasjoner, fordi listen over lisensierte typer detaljer for dem forble den samme.

Så det kreves en handelslisens:

- hvis du skal selge teknisk utstyr med fokus på å skaffe stilltiende informasjon;

- hvis du planlegger å selge utskriftsprodukter som er beskyttet mot forfalskninger (inkludert former for verdipapirer);

- hvis det vil være ammunisjon og andre typer våpen blant varene dine;

- hvis du vil selge skrap av jernholdige og ikke-jernholdige metaller;

- hvis selskapet ditt vil være engasjert i salg av medisinske og farmasøytiske produkter (inkludert psykotropiske og narkotiske stoffer).

En egen lov (nr. 171-ФЗ "Om statlig regulering av produksjon og omsetning av etylalkohol av alkoholholdige og alkoholholdige produkter") regulerer detaljhandelssalget av alkoholholdige produkter, som innebærer en årlig betaling av statlig avgift i mengden 40 tusen rubler for en lisens som er gyldig i 1 til 5 år. Lisenser utstedes for eksempel i Moskva av departementet for handel og tjenester, i St. Petersburg av komiteen for økonomisk utvikling, industripolitikk og handel, og i regionene, av lignende offentlige etater med de nødvendige fullmakter.

Det skal bemerkes at innhenting av lisens for handel med alkohol inntil nylig bare gjaldt produkter med et etylalkoholinnhold på mer enn 15%.

Imidlertid signerte presidenten i juli 2011 endringer i loven som sier at det nå må skaffes lisenser for handel med alkohol med en styrke på mer enn 5%, og øl og andre alkoholholdige drikker ble likestilt med alkohol.

Dermed vil det for detaljhandel med øl og øldrikke fra 1. juli 2012 være krav om lisens.

handelslisens

Anbefalt