Forretningsstyring

Hvordan beregne tilbakebetalingsperioden

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregne tilbakebetalingsperioden

Video: Kjemi 1 - Likevekter: Hvordan regne ut likevekstkonstanten (K) for en likevekt 2024, Juli

Video: Kjemi 1 - Likevekter: Hvordan regne ut likevekstkonstanten (K) for en likevekt 2024, Juli
Anonim

For å vurdere effektiviteten til investeringsprosjektet i økonomistyring brukes forskjellige metoder og kriterier. Den enkleste måten å vurdere attraktiviteten til et prosjekt er å beregne tilbakebetalingsperioden.

Image

Beregning av en enkel tilbakebetalingstid

Den enkle tilbakebetalingsmetoden er en av de enkleste måtene å evaluere et prosjekt. For å beregne denne indikatoren er det nok å vite netto kontantstrøm for prosjektet. Basert på denne indikatoren beregnes den akkumulerte kontantstrømssaldoen. Når du velger mellom flere investeringsprosjekter for implementering, aksepteres prosjektet som tilbakebetalingsperioden vil være kortest for.

Anta at den opprinnelige investeringen i prosjektet utgjorde 180 millioner rubler. Prosjektet vil bli implementert innen 5 år, og det vil generere kontantstrømmer årlig:

1 år: 40 millioner rubler

2 år: 30 millioner rubler

3 år: 50 millioner rubler

4 år: 70 millioner rubler

5 år: 90 millioner rubler

Du må beregne en enkel tilbakebetalingstid.

Ved å bruke de presenterte dataene er det nødvendig å sette sammen en analytisk tabell. Tilbakebetalingstiden for prosjektet beregnes ved å summere de årlige kontantstrømmene til mengden kontantstrømmer er lik verdien av de opprinnelige investeringskostnadene.

Image

Tabellen viser at den akkumulerte kontantstrømsbalansen er positiv mellom 3 og 4 år etter investeringsprosjektet. Følgende formel vil hjelpe deg med å beregne den nøyaktige tilbakebetalingsperioden:

Image

I dette eksemplet er tilbakebetalingsperioden: 3 år 10 måneder

Den største ulempen med denne metoden er at beregningen ikke bruker rabattprosedyren, og derfor ikke tar hensyn til nedgangen i verdien av penger over tid.

Anbefalt