budsjettering

Fremgangsmåten for beregning av erstatning for ubenyttet ferie

Fremgangsmåten for beregning av erstatning for ubenyttet ferie
Anonim

Arbeidsgiveren er forpliktet til å kompensere arbeidstakeren for ubenyttet ferie ved oppsigelse, eller på hans anmodning. Å kjenne til prosedyren for beregning av erstatning kan være nyttig for både arbeidsgiver og arbeidstaker for å bekrefte riktigheten av de betalte beløpene.

Image

Du trenger det

  • - kalkulator;

  • - informasjon om betalingsbeløpet til den ansatte i faktureringsperioden;

  • - informasjon om antall dager og måneder arbeidet.

Bruksanvisning

1

Kompensasjon betales i to tilfeller: ved oppsigelse og i stedet for en ekstra ferie (over 28 dager). I sistnevnte tilfelle kreves det en skriftlig uttalelse fra den ansatte med en forespørsel om å betale et kontant beløp i stedet for ferie. For å beregne erstatning for ubenyttet feriepermisjon, må du i rekkefølge beregne mengden av alle utbetalinger til den ansatte, faktureringsperioden, gjennomsnittlig dagslønn og antall ubrukte feriedager.

2

Betalinger som tas med i beregningen av gjennomsnittlig inntekt i tillegg til lønn inkluderer bonuser, forskjellige godtgjørelser og koeffisienter som belastes under vanskelige arbeidsforhold. Alle av dem må oppsummeres.

3

For å beregne gjennomsnittlig dagslønn er det nødvendig å dele inn det mottatte betalingsbeløpet i 12 (antall måneder i løpet av et år, hvis beregningen er for en hel periode) og gjennomsnittlig antall kalenderdager 29.3. Denne formelen brukes hvis en ansatt har jobbet i selskapet i minst 11 måneder. Da kan han stole på å motta årlig feriepenger.

4

Nå må den gjennomsnittlige mottatte daglige inntekten multipliseres med antall kompenserte feriedager. Vanligvis er det 28 dager.

5

Som hovedregel oppstår de viktigste vanskeligheter ved beregning av erstatning for ubenyttet ferie i en ufullstendig periode. For eksempel hvis en ansatt jobbet i 10 måneder og 16 dager. I dette tilfellet utbetales feriekompensasjon i forhold til antall dager i de arbeidet måneder. Overskudd (i eksempelet er dette 16 dager) er avrundet til en hel måned, siden de utgjør mer enn en halv måned. Hvis de er under en halv måned, må de ekskluderes fra beregningene.

6

Kompensasjon for ubenyttet ferie i en ufullstendig periode beregnes i mengden av gjennomsnittlig inntjening i 2, 33 dager (verdien beregnes som forholdet 28 dager til 12 måneder) for hver måned i arbeid. Formelen for beregningen kan representeres som ((ansattes inntekt for faktureringsperioden / 29, 3) / (12 * 2, 33 * antall hele måneder som er jobbet)).

Vær oppmerksom

I noen tilfeller er det ikke lov å erstatte ferie med økonomisk kompensasjon. Denne regelen gjelder gravide, mindreårige og arbeidere i farlige næringer.

Nyttige råd

Siden 2014 er gjennomsnittlig antall arbeidsdager 29, 3, og ikke 29, 4 som det var før. Denne koeffisienten er fast ved lov.

Anbefalt