Forretningsstyring

Hvordan beregne dekningsgrad

Hvordan beregne dekningsgrad

Video: Produktkalkyle 8 - Bidragskalkyler og dekningsbidrag 2024, Juli

Video: Produktkalkyle 8 - Bidragskalkyler og dekningsbidrag 2024, Juli
Anonim

Ved analyse av likviditet, som forstås som et foretaks evne til å betale for kortvarige forpliktelser på bekostning av raskt selgende eiendeler, beregnes det en rekke faktorer. Blant dem gjeldende forhold eller dekningsgrad.

Image

Bruksanvisning

1

Dekningsgraden karakteriserer foretakets mulighet til å tilbakebetale kortsiktig gjeld rettidig ved salg av omløpsmidler. Dette er den vanligste indikatoren som kjennetegner organisasjonens likviditet. Jo høyere verdi det er, desto mer løsemiddel er bedriften.

2

Dette forholdet viser hvor mange rubler av selskapets omløpsmidler som står for rubelen av kortsiktige forpliktelser. Med andre ord lar det deg bestemme hvor mye av dagens forpliktelser selskapet kan betale tilbake på bekostning av omløpsmidler. Derfor kan teoretisk sett en organisasjon der nivået av omløpsmidler overstiger nivået av kortsiktige forpliktelser, anses som fungerende.

3

Beregningen av dekningsgraden er ganske enkel. Det er definert som forholdet mellom omløpsmidler og selskapets kortsiktige forpliktelser. Samtidig forstås eiendeler som kontanter ved kassebanken til foretaket og på bankkontoer, kundefordringer med en løpetid på mindre enn 12 måneder, verdien av varebeholdningen, andre omløpsmidler, for eksempel kortsiktige finansielle investeringer. Men det må huskes at ikke alle eiendeler som er angitt i balansen er løpende. Noen handelsbalanser eller forfalte fordringer har null likviditet. Kortsiktig gjeld forstås som lån med nærmeste løpetid, forpliktelser til ansatte i organisasjonen, budsjett, ekstra-budsjettmidler osv.

4

Verdien av dekningskoeffisienten varierer som regel i forskjellige bransjer. Den normative verdien er 2. En koeffisient under det etablerte nivået anses som kritisk. Økningen i denne indikatoren i dynamikk blir sett på som et positivt aspekt og viser at risikoen forbundet med vanskeligheten med å selge eiendelene til foretaket reduseres.

likviditetsgrad

Anbefalt