Forretningsstyring

Hvordan bokføre i en butikk

Hvordan bokføre i en butikk

Video: Regnskapsføring: Slik bokfører du inntekt fra Vipps! 2024, Juli

Video: Regnskapsføring: Slik bokfører du inntekt fra Vipps! 2024, Juli
Anonim

Å åpne en butikk, i tillegg til å kjøpe varer og tiltrekke kunder, bringer mye problemer med å føre journal. Det kjedelige arbeidet med å studere dokumenter, trekke ut, arkivere og behandle virker ofte tomt og dumt. Men dette stemmer ikke helt. Deretter, med en uforsiktig holdning, vil behovet for å gjenopprette regnskap komme.

Image

Bruksanvisning

1

Med nøye bokføring vil regnskapsdata være nyttige for deg i enhver situasjon. Hold det derfor, selv om lovgivningen lar deg ikke gjøre dette i ditt tilfelle. Uansett må du fylle ut de nødvendige avgiftsdokumentene (for skattemyndighetene), og det vil være nødvendig med administrasjonsregnskap basert på regnskap for å analysere mange aspekter, registrere varer og bestemme butikkens ytelse.

2

Ansett en profesjonell regnskapsfører for ikke å bekymre deg for kvalitet og betimelig regnskap, fordypning i alle nyansene. Dermed vil du alltid ha for hånden all nødvendig informasjon, hvis relevans og nøyaktighet er garantert for deg. Samtidig vil gjøremål med innkommende og utgående dokumenter, syntese og analyse, omgå deg. Denne metoden er den dyreste, men også den mest pålitelige. Hos en regnskapsfører vil du finne en god assistent.

3

Kontakt et selskap som spesialiserer seg på regnskapstjenester. Det er mange av dem, og kostnadene ved hjelp til å føre journal er forskjellige. Det avhenger av image av selskapet, praktisk gjensidig kommunikasjon, tilstedeværelse (eller fravær) av forsikring, mengden arbeid. Du betaler mindre enn når du ansetter en personlig regnskapsfører. Men det er stor sannsynlighet for at forskjellige personer som ikke er interessert i funksjonene i butikken din, vil engasjere seg i dine saker.

4

Spesifiser i kontrakten full støtte fra innføring av primær dokumentasjon til innsending av selvangivelse. Eller delta i innspill og syntese av de primære selv, og bare betro funksjonene til å behandle informasjonen du har samlet til regnskapsfirmaet. Sett en betingelse for å råde deg mot et gebyr for visse problemer. Et stort minus i denne situasjonen vil være behovet for å hele tiden frakte eller sende dokumenter til selskapet, etter å ha samlet dem og distribuert dem etter type.

5

Hold poster i butikken på egen hånd. For å gjøre dette trenger du bare ønsket om å forstå alt og tid. Kjøp et spesialisert program (det vanligste av dem er 1C: Regnskap) med tilpasning til handel, som i stor grad automatiserer prosessen. Hos henne trenger du bare å fullstendig og raskt legge inn de innkommende dokumentene. Hun vil gjøre resten for deg.

6

Utform dine egne regnskapsregistre som vil være mest praktisk for deg. De skal gjenspeile informasjon om ankomst og utgifter for varene (for å spore saldo), akkumulere mengden av utgifter (for kostnadsanalyse), spore de daglige beløpene på kontantinntekter og returnere dem til banken (for å beregne inntekter og kontantbeholdninger), og lønnsregister sammen med deres betaling (for å ekskludere gjeld), mengden på leveranser og tilbakebetaling av dem på en rettidig måte (for å ekskludere overbetaling eller straff for utidig tilbakebetaling av gjeld) vises - og mye mer enn når du driver handel ce trengs daglig.

regnskapsfører i butikken

Anbefalt