Forretningsstyring

Markedsundersøkelse som en integrert del av en forretningsplan

Innholdsfortegnelse:

Markedsundersøkelse som en integrert del av en forretningsplan

Video: Selskapspresentasjon av Magnora 2024, Juli

Video: Selskapspresentasjon av Magnora 2024, Juli
Anonim

Før du starter et nytt prosjekt, må du utarbeide en forretningsplan. Dette dokumentet er grunnleggende for investoren. De viktigste oppgavene som en forretningsplan viser er kostnadsdelen og tjene på investeringer i løpet av perioden med kontante investeringsomsetninger. For å lage en forretningsplan, må du utføre markedsundersøkelser fra prosjektets startpunkt til det er fullført.

Image

Hva er markedsføring og hva er det for?

Hvis du definerer begrepet "markedsføring" i to ord - er dette innsamling og analyse av informasjon om et gitt emne.

Begrepene “markedsføring” og “markedsundersøkelse” i økonomien innebærer å samle informasjon om markedet for varer og tjenester, sluttforbrukere og deres oppførsel, konkurrenter og deres handlinger, undersøke potensielle leverandører av materialer og produkter som er nødvendige for en produksjonsbedrift.

Når du lager en forretningsplan, er markedsundersøkelser spesielt viktig, siden implementeringen av et nytt prosjekt først og fremst er en investering av penger, som skal gi utbytte i en viss tidsperiode.

Fangst av en viss sektor i varemarkedet innebærer en nedgang i resultatindikatorer fra konkurrenter som ganske enkelt ikke vil gi fra seg potensielle sluttforbrukere. Et nytt forretningsprosjekt innebærer i seg selv å tiltrekke seg nye kunder. I denne forbindelse bør markedsundersøkelser vise hvilken forbrukersektor som kan være involvert i utgivelsen av nye produkter.

Forretningsplanen gjenspeiler også en studie av leverandører av råvarer og materialer som trengs for et nytt prosjekt, kostnadene for dette råstoffet.

Anbefalt