Typer aktiviteter

Gjenvinning av søppel som virksomhet

Gjenvinning av søppel som virksomhet

Video: Erik Osmundsen: Det finnes ikke søppel mer - NHOs årskonferanse 2017 2024, Juli

Video: Erik Osmundsen: Det finnes ikke søppel mer - NHOs årskonferanse 2017 2024, Juli
Anonim

Nylig virket søppelgjenvinning skitten, utakknemlig og ikke for nødvendig. Derfor ble de akkumulerte hektarene med deponier oppfattet som noe ubehagelig, men uunngåelig. Nylig har det imidlertid vært økende snakk om at resirkulering kan være en veldig lønnsom virksomhet.

Image

Bruksanvisning

1

Vestlendinger har lenge innsett at resirkulering er en lønnsom virksomhet: billige komponenter som blir gitt bort praktisk talt for ingenting, blir nye varer etter foredling. Som et resultat av behandlingen kan du få en enorm mengde stoffer til nye varer og gjenstander: plast, glass, tre og dets derivater, gjødsel, papir, reservedeler, deler. Alt dette kan selges både som mottatt, og ved å lage dine egne produkter. Det er ikke overraskende at lønnsomheten til en slik virksomhet når 70% på noen områder, og tilbakebetalingen oppnås på bare 4-6 måneder, hvis hele prosessen med prosessering og produksjon av nye produkter er ordentlig organisert. I Europa og Amerika er resirkulering av avfall ikke lenger bare en ønskelig prosess, men strengt tatt nødvendig for å bevare miljøet og frie territorier.

2

Gjenvinning av søppel i Øst-Europa og Russland frastøter mange gründere av flere grunner. Staten og lokale myndigheter er motvillige til å ta kontakt med private selskaper, søker ikke å tildele land til dem til avfallsanlegg og i det minste på en eller annen måte subsidiere hele prosessen på det innledende stadiet. Høye investeringer i den innledende fasen er hovedgrunnen til at gründere nekter å jobbe i denne virksomheten.

3

For å tjene penger på søppelbehandling, må du først få tillatelse - få en passende lisens. Sammen med kostnadene for lisensen må det betales et stort antall uoffisielle betalinger, slik at det endelige tallet for bare en tillatelse til å starte denne virksomheten i noen regioner i Russland kan nå 1 million rubler.

4

Beregningene til noen eksperter spår en begynnelseskostnad på 1 milliard rubler hvis det gjelder å kjøpe en tomt, kjøpe utstyr og organisere en kompetent prosess for levering av søppel, dens prosessering og markedsføring. Men selv veldig demokratiske beregninger varierer mellom 5, 5 millioner rubler for utstyr, begynnelsen av prosessen, betaling for arbeid fra spesialister, etc. Det er tydelig at for de fleste gründere er dette et for høyt investeringsnivå med ganske høye risikoer og fraværet av garantier for fortjeneste.

5

Blant fordelene med denne typen virksomheter inntar svært liten konkurranse et fremtredende sted - i Russland er det praktisk talt ingen etablert syklus for gjenvinning av avfall, så den kan håndteres i noen del av landet. Denne virksomheten lønner seg på kortest mulig tid, i tillegg kan et av områdene sine generere inntekter: både salg av utstyr og salg av foredlede produkter. Produkter etter bearbeiding vil dessuten være billigere for kunder og mye gunstigere for naturen - dette kan gjøres med meget kompetent reklame, påfyll av budsjettet og samtidig gi samfunnets bekymring for naturen.

Anbefalt