Forretningsstyring

Elektroniske handelsplattformer: typer og typer

Innholdsfortegnelse:

Elektroniske handelsplattformer: typer og typer

Video: A simple guide to electronic components. 2024, Juli

Video: A simple guide to electronic components. 2024, Juli
Anonim

Elektroniske handelsplattformer er nettsteder som gir kjøpere og leverandører av varer, verk og tjenester via Internett muligheten til å samhandle med hverandre. Alle organisasjoner, enkeltentreprenører og enkeltpersoner kan delta i anbud og inngå transaksjoner på nettstedene til handelsplattformer.

Image

Typer og typer elektroniske handelsplattformer

  • Offisiell (føderal), de kalles også B2G (business-to-government). Her er anbud fra kunder - budsjettorganisasjoner.

  • Elektroniske kommersielle nettsteder - B2B (business-to-business). Her er kunder forretningsorganisasjoner. De er forskjellige avhengig av hvem som organiserer og støtter dem: kjøpere eller omvendt leverandører eller eiere av nettsteder er deres mellomledd. Denne typen nettsteder er mer vanlig enn de to første.

  • Nettstedene der enkeltpersoner kjøper og selger er C2C (forbruker til forbruker).

  • På B2C (forretnings-til-forbruker) elektroniske plattformer handler et selskap, en juridisk enhet, hovedsakelig med privatpersoner.

  • Spesialisert for eksempel en plattform for salg av eiendom til skyldnere (konkurs) eller som opererer innenfor en spesifikk sektor av økonomien.

Juridiske personer, operatører av elektroniske handelsgulv kan være deltakere i det eksisterende enhetlige systemet innen offentlige anskaffelser, hvis de har nødvendig utstyr og fasiliteter som lar dem gjennomføre anbud. De mottar passende myndighet, oppfyller alle nødvendige krav og samhandler deretter offisielt med det statlige nettstedet for offentlige anskaffelser.

Anbefalt