andre

Hvilke faktorer påvirker lokaliteten til foretakene

Innholdsfortegnelse:

Hvilke faktorer påvirker lokaliteten til foretakene

Video: Digital LAVterskelsending 2020 2024, Juli

Video: Digital LAVterskelsending 2020 2024, Juli
Anonim

Å opprette et foretak, uansett type aktivitet, bør grunnleggerne tenke gjennom spørsmålet om dens rasjonelle distribusjon. For å finne det optimale stedet der produksjonsbasen vil ligge, bør man ta hensyn til mange faktorer og finne kompromissløsninger som minimerer virkningen av de som kan ha negativ innvirkning på selskapets funksjon.

Image

case historie

Spørsmålet om optimal lokalisering av virksomheter har blitt spesielt relevant med utviklingen av industrien, men stort sett er det presserende for enhver form for gründervirksomhet: både for landbruk og for offentlige tjenester. Det bør løses under hensyntagen til mange faktorer, både naturlige og klimatiske, industrielle og til og med sosiale. Mange økonomer har foreslått sine egne modeller, som har blitt brukt i teorien om bedriftsplassering siden slutten av 1700-tallet.

Noen økonomer gjorde lokaliseringen av industrivirksomheter avhengig av den romlige fordelingen av overskudd av jordbruksprodukter, som ble betraktet både som en råvarekilde og som mat for sysselsatte arbeidere. Andre bygde romlige trekanter, på toppen av disse ble plassert faktorer som "kilder til råvarer", "arbeidskraft" og "salgsmarked". For en slik modell var det optimale stedet der transportkostnadene var minimale.

Anbefalt